NCC mukana uuden Jäkärlän koulun ja päiväkodin suunnitteluvaiheessa

NCC on allekirjoittanut Jäkärlän koulun ja päiväkodin suunnitteluvaiheen sopimuksen Turun kaupungin kanssa. Tavoitteena on tehdä rakennusvaiheen sopimus vuoden loppuun mennessä.

Jäkärlän koulu ja päiväkoti toteutetaan kaksivaiheisena projektinjohtourakkana. Nyt on meneillään suunnitteluvaihe, joka kestää arvioilta vuoden loppuun. Rakennusvaiheeseen on tarkoitus edetä heti vuoden vaihteen jälkeen tammikuussa 2025 ja koulu olisi valmis ottamaan oppilaat vastaan syyslukukaudelle 2026.

Hankkeen tavoitteena on rakentaa uudisrakennus vanhan koulun paikalle. Koulusta tulee alakoulu 1-6 luokkalaisille, rinnakkaisluokkia kouluun tulee kolme. Esiopetukselle tulee tiloja kolmelle ryhmälle ja päiväkotiin viidelle ryhmälle. Lisäksi kouluun tulee tiloja aamu- ja iltapäiväkerhotoiminnalle. Vanha koulu on purettu kesällä Turun kaupungin toimesta.

Koulu rakennetaan suomalaisen RTS-ympäristöluokituksen mukaiseksi. Tavoitteena on saada luokituksesta neljä tähteä eli rakentaa ympäristön huomioiva rakennus, joka säästää vettä ja energiaa sekä tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Samalla vähennetään kustannuksia elinkaaren ajalta, muun muassa aurinkopaneeleiden avulla.

Erikoista Jäkärlän koulussa tulee olemaan se, että Turun kaupungin varautumissuunnitelman perusteella, koululle tulee oma varavoimajärjestelmä poikkeustilanteiden varalle

– Olemme Turun seudulla vahva koulurakentamisen osaaja, myös valtakunnallisesti olemme rakentaneet paljon kouluja. Tämä Jäkärlän koulu on meille mieluinen kohde, koska pääsemme hyödyntämään osaamistamme tässä kohteessa tehokkaasti jo nyt suunnitteluvaiheen aikana. Tällainen kaksivaiheinen urakkamuoto on hyvä tapa varmistaa haluttu lopputulos kaikkien hankkeen osapuolien näkökulmasta, sanoo NCC:n Länsi-Suomen alueen toimialajohtaja Esa Lehmusvuori.

Lisätietoja:
Esa Lehmusvuori, toimialajohtaja, NCC, esa.lehmusvuori@ncc.fi, 050 590 8583
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, merja.alastalo@ncc.fi, 050 316 5887

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialoja ovat rakennus- ja infrastruktuurihankkeet, asfaltin ja kiviainesten tuotanto sekä kiinteistökehitys. Vuonna 2023 NCC:n liikevaihto oli noin 57 miljardia Ruotsin kruunua ja työntekijöitä oli 12 200. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.