NCC ja Tractr kehittävät Konepajalla tilojen joustavaa jakamista ja parempaa työpäiväkokemusta

NCC ja kiinteistöalan startup Tractr kokeilevat tilojen joustavaa jakamista yritysten välillä Fredriksbergissä Vallilan Konepaja-alueella. Helppokäyttöisen käyttöliittymän välityksellä kannustetaan tilojen jakamiseen sekä avataan tiloja ja caterausta näppärästi varattaviksi työntekijöille ympäri kaupungin. Tavoitteena on helpottaa toimistotyöläisten työpäivää ja nostaa kiinteistöjen käyttöastetta.



Tilaresurssien jakaminen vähentää tilojen vajaakäytön ohella hiilidioksidipäästöjä sekä alentaa kustannuksia. Tractrin sovelluksen testaus toteutetaan Fredriksbergin co-working -operaattorin, Wonderlandin, kanssa ja muut vuokralaiset sekä vierailijat kutsutaan mukaan kehittämään sovellusta yhdessä. 

- Tractrin käyttöliittymän avulla yritykset voivat laittaa toimitilojaan vuokralle tai hakea tiloja käyttöönsä muualta omien tarpeiden ja tilanteen mukaan tunti-, päivä- tai kuukausiperustaisesti. Visiona on toimia yli kiinteistörajojen ja jakaa tilaresursseja uudella tavalla kaikki kiinteistön toiminnot aulapalveluista catering-palveluihin huomioiden, NCC:n kehityshippi Eelis Rytkönen kertoo.

- Tractrin pilotointi Fredriksbergissä tuo arvokasta käyttökokemusta alustan toimivuudesta ja toimii ensiaskeleena hajautetun verkoston käyttöön osana toimitilastrategiaa. Pilotoinnin myötä sovellukseen kehitetään lisää ominaisuuksia, joiden kautta vuokralaiset saavat vaivatta olennaisen tiedon sekä omista toimitiloistaan että jaetut resurssit helposti käyttöön. Fredriksbergin yrityksille voidaan tarjota joustavuutta, ilman ylimääräistä hallinnollista työtä, Tractrin kehitysjohtaja Eetu Ristaniemi sanoo.

Toimitilat joustavat yrityksen tarpeen muuttuessa

Jakaminen helpottaa myös laajenemismahdollisuuksia tai muita muutoksia yrityksen toiminnassa. 

- Yrityksen oman pitkäaikaisen tilan tarve voi pienentyä tai suurentua, pienempään tilaan halutaan panostaa enemmän tai vaikka tukitiloja voidaan tarvita ympäri kaupunkia. Oli tarve sitten hahmottaa itselle turvallinen paikka työskentelyyn tai tiivistää tilankäyttöä, voimme yhteistyöllämme vaikuttaa molempiin suuntiin.  Käyttäjien kannalta tilojen varaamisen (turvaetäisyydellä tai mahdollisimman tiiviisti) tulee olla mahdollisimman helppoa ja joustavaa, Rytkönen toteaa.
 
- Joustavien työntekemisen mahdollisuuksien tarjoaminen on myös rekrytointivaltti. Esimerkiksi jos etätyö kotona ei onnistu, työntekijä voisi löytää sopivan työtilan läheltä kotoa, koska aina ei tarvitse mennä pääkonttorille asti, Rytkönen jatkaa.

NCC kehittää kohteidensa käyttäjäkokemusta yhdessä käyttäjien ja teknologiakumppaneiden kanssa Urban Sense –konseptin puitteissa, joka tarjoaa kumppaneille mahdollisuuden testata teknologioita ja palveluita todellisessa ympäristössä. Tractrin kanssa toteutettava sovellus on NCC:n Urban Sense-konseptin ensimmäinen pilotti. Lisäksi NCC ja Tractr tutkivat tilaverkostoanalyysillä myös muiden toimitilahankkeiden potentiaalia verkostokäyttöön.
   

Lisätietoja:

Eelis Rytkönen, kehityshippi, NCC, p. 040 550 2477, eelis.rytkonen@ncc.fi

Eetu Ristaniemi, kehitysjohtaja, Tractr, p. 040 773 9083, eetu.ristaniemi@tractr.ai

Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, p. 050 305 4718,  satu.holm-jumppanen@ncc.fi        

www.fredriksberg.fi

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjoismaissa. Sen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 5,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 15 500. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.